Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Bespaartip 3: Energie-efficiënt thuiswerken

01 september 2023

Bespaartip 3: Energie-efficiënt thuiswerken

Veel mensen werken nog altijd thuis, maar het optimaal en energiezuinig verwarmen van de thuiswerkplek is met een CV-installatie of warmtepomp een flinke uitdaging. Of je gebruikt onnodig veel energie, of je zit er niet comfortabel bij. Beiden zijn uiteraard niet wenselijk, maar gelukkig biedt infrarood verwarming een uitkomst! Wij leggen graag uit wat de mogelijkheden zijn. 

Waarom zuiniger?

Een CV-installatie kenmerkt zich vaak door een centrale aansturing. In de praktijk betekent dit dat de hele installatie moet gaan verwarmen terwijl er alleen in de werkkamer of het thuiskantoor warmte gewenst is. Dit is totaal niet efficiënt. Het is veel efficiënter om alleen de plek waar je werkt te verwarmen als er in de rest van het huis niemand aanwezig is. Daarnaast werkt een infrarood verwarming een stuk sneller waardoor je veel beter kunt inspelen op een flexibele warmtewens. Ook als je in de woonkamer zelf werkt kan het aan te raden zijn om alleen de zone waar je zit te verwarmen. Hierdoor hoeft niet de hele woonkamer tot een bepaalde temperatuur verwarmd te worden, wat natuurlijk zorgt voor een besparing. 

Waarom IR-verwarming en geen straalkachel?

Gemiddeld genomen plaatsen wij 400 tot 1.200 Watt vermogen in een werkkamer of als bijverwarming in de woonkamer. Ter vergelijking: een straalkachel trekt zo’n 2.000 tot 3.000 Watt vermogen en staat continue te draaien. Een infrarood paneel kan de desbetreffende ruimte tot een gewenste temperatuur verwarmen en schakelt als de ruimte warm is alleen nog kort in om de temperatuur vast te houden. Verder maken onze verwarmingen geen geluid, wat erg fijn is als je aan het werken bent. 

De mogelijkheden

Ons assortiment biedt tal van opties om een werkplek te kunnen verwarmen. Zo kan er gedacht worden aan mobiele infrarood verwarming, maar bijvoorbeeld ook aan een paneel met LED-verlichting aan het plafond of een infrarood wandpaneel (ook verkrijgbaar als whiteboard). Het voordeel van een verplaatsbare infrarood verwarming is natuurlijk dat deze niet geïnstalleerd hoeft te worden en ook nog in andere ruimtes gebruikt kan worden. Anderzijds nemen panelen geen extra ruimte op de vloer in, wat ook een voordeel kan zijn in kleinere ruimtes. Als je in de woonkamer werkt is vooral een verplaatsbare infrarood verwarming een uitkomst, deze kan dan ook nog ingezet worden als bijverwarming in het zitgedeelte waardoor weer extra gas bespaard kan worden. 

Uiteraard kunnen onze adviseurs kijken naar de situatie en aangeven wat in dat geval de beste oplossing is. Komt gerust langs in de showroom in Waddinxveen of bij één van onze dealers. Het is ook mogelijk om online een offerte aan te vragen of om telefonisch contact met ons op te nemen.

Bekijk alle producten


Benieuwd naar onze andere bespaartips?