Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Over Redwell

Redwell: van pionier tot wereldwijd succesvol merkproduct

Redwell

Het hoofdkantoor en de productie van Redwell zijn gevestigd in Hartberg-Oostenrijk, in de provincie Steiermark. Aan de bakermat van de huidige infrarood verwarmingspanelen lag de ontwikkeling en productie van drogers voor de bouw, met behulp van infrarood techniek. Door het succes van de toepassing van deze infrarood techniek bij drogers is men de “know how” en ervaringen gaan gebruiken voor de ontwikkeling van infrarood verwarmingssystemen.

Vanaf de start van de serieproductie van verwarmingspanelen in 2002 is het snel gegaan. Bijna jaarlijks moeten de productiefaciliteiten worden uitgebreid om steeds aan de sterk toenemende vraag te kunnen voldoen. Op dit moment bedraagt de productieoppervlakte maar liefst 3.600m² en het einde is nog lang niet in zicht. De productie wordt uitgevoerd met gebruik van de modernste productietechnieken en onder de strengste kwaliteitsvoorschriften.

Voordelen infrarood

Redwell in Nederland

Redwell staat synoniem voor comfort, kwaliteit, duurzaamheid en design. Dit zijn geen loze woorden, maar ze vormen het fundament waarop de producten staan verankerd. Wereldwijd is Redwell in 24 landen vertegenwoordigd. Begin 2011 is Redwell Studio Nederland B.V. opgericht. Vanuit onze showroom en opslag in Waddinxveen worden de Redwell producten met een landelijk dealernetwerk (nog in volle opbouw) op de markt gebracht. De reden waarom Redwell zich nu pas in Nederland sterk vertegenwoordigd wil zien, houdt verband met de conservatieve houding ten opzichte van verwarming. In Nederland is/was het gebruikelijk om te stoken met aardgas.

Redwell & elektriciteit

Gedwongen door de onzekerheid met betrekking tot de toekomstige beschikbaarheid, gekoppeld aan de sterk stijgende prijzen van aardgas, doet men besluiten alternatieve manieren van verwarming te adapteren. Nieuwe milieuvriendelijke bronnen van energieopwekking, zoals windenergie en zonne-energie, zijn veelal gebaseerd op het opwekken van elektriciteit. Elektriciteit is daarom dé brandstof voor de toekomst.  Redwell heeft al in vele landen bewezen het beste alternatief te zijn voor verwarming voor nu en in de toekomst. Andere alternatieve vormen van verwarming blijken duurder of slechter in performance, zo heeft men aangetoond in onafhankelijke studies. Ten onrechte gaat de aandacht hier in Nederland vaak richting warmtepompen. Toch merken wij als Redwell Studio Nederland een kentering. Men komt erachter dat warmtepompen, bovenal in bestaande huizen of bedrijfspanden, niet de manier zijn om van het gas af te stappen. Het afgelopen jaar is de interesse in infrarood dus ook sterk toegenomen.

Nederland is toe aan iets nieuws, Nederland is toe aan Redwell!

Ons team
Profielfoto van Joris
Joris Salvini

Verkoopadviseur

Profielfoto van Jim
Jim Ahles

Installateur

  Profielfoto van Michel
  Michel Jansen

  Installateur

   Profielfoto van Fabiola
   Fabiola Appel

   Advies & logistiek

   Ons team staat klaar om u te overtuigen!

   Kom langs in onze showroom en we helpen u graag verder

   Neem contact op