Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Voordelen infrarood verwarming

Energie-efficiënt

Met Redwell infrarood panelen kunt u energie-efficiënt verwarmen. Met onze producten is het mogelijk om warmte te leveren, daar waar warmte gewenst is. U kunt de verwarming voor elke ruimte afzonderlijk regelen. Het is dus ook mogelijk om sneller de gewenste warmte voor een bepaalde ruimte aan te passen. Bij een centrale verwarmingsinstallatie (bijvoorbeeld aardgas of warmtepompen) is dit niet mogelijk. De flexibiliteit die op deze manier door Redwell infrarood verwarming geboden wordt kan bovendien fikse besparingen opleveren in de verbruikskosten. Daarnaast leveren de infrarood panelen stralingswarmte (infrarood). Anders dan bij convectie-warmte, waarbij er lucht wordt verwarmd, is stralingswarmte (infrarood) niet gevoelig voor bijvoorbeeld tocht of luchtstromen ten gevolge van natuurlijke ventilatie. Ook dit gegeven maakt het verwarmen met Redwell infrarood verwarming zeer efficiënt.

Bekijk producten

Warmte die werkt

De Redwell verwarmingspanelen en mobiele infrarood verwarming stralen een zuiverende en onzichtbare infraroodstraling (IR-C) uit. Dit betekent dat er geen lucht op een directe manier verwarmd wordt, maar op een indirecte manier (in het geval van hoofdverwarming). De infraroodstraling van een goede infrarood verwarming verwarmt namelijk de massa in de ruimte. Hierbij moet gedacht worden aan de wanden, vloer, het plafond en de aanwezige objecten in de ruimte. Het werkt eigenlijk precies zoals de zon die de aarde verwarmt. Deze manier van verwarmen is een weldaad voor het menselijk lichaam en een verbetering van het immuunsysteem. Met stralingswarmte vindt er geen luchtcirculatie plaats. Hierdoor circuleren er geen stofdeeltjes, huisstofmijt, pollen en bacteriën in de ruimte. Een droge lucht of schimmelvorming zijn met infrarood verwarming ook ten einde. 

Duurzaam verwarmen

Met Redwell infrarood verwarmingen is het mogelijk om 100% duurzaam te verwarmen. Dit kan door toelevering van groene energie vanuit het energiebedrijf, maar ook met zonnepanelen kunt u uw eigen leverancier van groene energie zijn en dus uw huis op een duurzame manier verwarmen. Uiteraard heeft het verwarmen met zelf opgewekte stroom ook nog als voordeel dat dit de besparing nog een stuk groter maakt. 

De voordelen van infrarood verwarming

Voordelig in aanschaf

Infrarood verwarming van Redwell is aanzienlijk goedkoper in aanschaf wanneer je dit vergelijkt met traditionele CV-installaties en warmtepompen. Daarnaast is een Redwell infrarood verwarmingssysteem volledig onderhoudsvrij en hebben onze infrarood verwarmingen een veel langere levensduur (zeker 30-40 jaar).

Eenvoudige installatie

Het infrarood verwarmingssysteem van Redwell is ontworpen met de gebruiker in gedachten, waardoor particulieren vaak ook zelf de panelen kunnen plaatsen. Deze flexibiliteit in installatie vermindert niet alleen de investeringskosten, maar maakt het ook mogelijk om stapsgewijs van het aardgas af te stappen. Aardgasvrij kan wel degelijk eenvoudig!

Duurzaam en voor iedere situatie

In tegenstelling tot all-electric warmtepompen kan infrarood verwarming wél in matig tot slecht geïsoleerde omgevingen toegepast worden. Dit maakt infrarood verwarming geschikt voor in principe iedere situatie. In combinatie met zonnepanelen of met groene energie kan zo iedere woning laagdrempelig duurzaam verwarmd worden. De combinatie met zonnepanelen maakt infrarood verwarming nog interessanter, al bespaart men zonder al zo’n 30-50% aan energie uit.

Een gratis advies op maat?

Je bent van harte welkom in onze showroom, maar we komen ook gewoon op locatie langs. Het is uiteraard ook mogelijk om eerst online een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen!

Gratis offerte aanvragen

Bekijk de modellen in onze showroom

Offerte aanvragen