Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Bespaartip 1: IR-verwarming in de badkamer

15 juli 2023

Bespaartip 1: IR-verwarming in de badkamer

Gelukkig duurt het nog even voordat het winter is. Toch gaan wij de komende tijd artikelen schrijven met verschillende mogelijkheden om het energieverbruik komende winter terug te dringen. Zo kunnen onze klanten voorbereid de winter in. In dit artikel trappen we af met infrarood verwarming in de badkamer!

Waarom energiebesparend?

Vanuit energetisch oogpunt is het om een tweetal redenen slim om de badkamer met infrarood verwarming te verwarmen. Ten eerste is het niet efficiënt om de CV hoger te moeten zetten om slechts te badkamer te verwarmen. Ten tweede heeft een infrarood verwarming veel minder energie nodig om te badkamer te kunnen verwarmen wanneer we dit vergelijken met een (elektrische) radiator of (elektrische) vloerverwarming. Gemiddeld genomen plaatsen wij de helft minder aan vermogen. De flexibele schakeling (bijvoorbeeld met thermostaat) van een infrarood paneel maakt het mogelijk om de badkamer alleen te verwarmen op het moment dat hier warmte gewenst is. 

Wat is de beste positie voor het infrarood paneel?

Dit hangt volledig af van de inrichting van de badkamer. In een optimale situatie heeft een infrarood paneel de ruimte om de stralingswarmte vrij de ruimte in te stralen. Het is echter niet direct noodzakelijk dat een IR-paneel in het midden van de badkamer hangt. Een goede infrarood verwarming verwarmt namelijk de massa in de ruimte, waardoor indirect warme lucht ontstaat. Het comfort in de badkamer is dan ook evenredig verdeeld. Bij wandmontage is het aan te raden om van te voren te bekijken of het paneel op de beoogde plek goed vrij kan stralen, bij plafondmontage kan er in principe geen foute keuze gemaakt worden. Uiteraard kunnen onze adviseurs meedenken wat in jouw geval de beste positie is. 

Wat zijn de mogelijkheden?

Het Redwell assortiment biedt tal van verschillende mogelijkheden aan badkamer infrarood verwarming. Hierbij kan gedacht worden aan infrarood spiegels, infrarood handdoekdrogers, plafond panelen en nog tal van andere opties. Veel van onze panelen voor in de badkamer hebben een dubbele functie en zijn dus ruimtebesparend. Ook zijn verschillende panelen te combineren met LED-verlichting. Spiegels worden vaak gecombineerd met indirecte verlichting (direct kan overigens ook), daar waar plafond panelen vaak gecombineerd worden met directe verlichting. Deze panelen worden namelijk vaak als vervanging van een lamp geplaatst. Uiteraard voldoen onze panelen aan de juiste IP-classificatie die voor badkamers vereist is. 

Advies op maat

Uiteraard is iedereen van harte welkom bij ons in de showroom in Waddinxveen of in een showroom bij één van onze dealers. Onze adviseurs geven een gratis advies omtrent het juiste vermogen en positionering van de infrarood verwarming. Het is ook mogelijk om online een offerte aanvraag te doen!

Bekijk onze producten