Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Infrarood verwarming slaapkamer

De slaapkamer is de ruimte waar meestal weinig warmte gewenst is, al kan het zijn dat kinderen hier bijvoorbeeld ook hun huiswerk maken. Een flexibel verwarmingssysteem dat iedere ruimte apart verwarmt heeft voordelen voor zowel het energieverbruik als het comfort. Daar waar een CV-installatie of warmtepomp lastig te regelen zijn, hebben infrarood verwarmingen dit probleem niet. Een heuse uitkomst dus, die ook nog eens op talloze manieren in de bestaande inrichting van de kamer geïntegreerd kan worden. 

Welke IR-verwarming is het best voor de slaapkamer?

Er is niet één beste infrarood verwarming voor de slaapkamer. Onze adviseurs kijken altijd naar de wens van de klant en de beschikbare plekken in de ruimte. Uiteindelijk is het belangrijk dat een infrarood element vrij kan stralen. Dit kan met een infrarood paneel aan de wand, bijvoorbeeld als schilderij of infrarood spiegel, maar ook met infrarood panelen aan het plafond. Panelen kunnen ook met LED-verlichting gecombineerd worden, wat vooral een uitkomst is wanneer een infrarood verwarming op de plek van de lamp komt te hangen. Een extra voordeel van plafondmontage is dat je flexibeler bent met het veranderen van de inrichting in de kamer. Mocht je de panelen zelf willen monteren is wandmontage wel wat eenvoudiger. Überhaupt geen trek in installeren? Gelukkig hebben wij ook eigen installateurs in dienst die de panelen kunnen installeren. Daarnaast biedt ons assortiment nog verschillende opties qua mobiele infrarood verwarming.

De slaapkamer(s) efficiënt verwarmen

Met infrarood verwarming is het heel goed mogelijk om de slaapkamers efficiënt en zuinig te verwarmen. Dit zit hem ten eerste in de manier van verwarmen zelf (met stralingswarmte), maar ook in de mogelijkheid om alle ruimtes apart van elkaar te kunnen verwarmen. Belangrijk om te weten is dat een goede infrarood verwarming met stralingswarmte de massa in de ruimte opwarmt, waardoor indirect warme lucht ontstaat. Als de gewenste temperatuur is bereikt schakelt het infrarood paneel alleen nog kort in als de temperatuur iets zakt. De reactietijd van onze infrarood panelen is dusdanig snel (ca. 10 minuten opwarmtijd) dat het niet nodig is om de hele dag een vaste temperatuur aan te houden, maar dat je de panelen kunt inschakelen als er daadwerkelijk warmte gewenst is. Dit komt het energieverbruik ten goede. Wanneer je infrarood verwarming vergelijkt met andere elektrische verwarmingen zien we over het algemeen dat wij minimaal de helft minder capaciteit toepassen om een ruimte te verwarmen. 

Stil, comfortabel & gezond

Zeker in de slaapkamer, of je nou aan het slapen bent of huiswerk maakt, is een stille comfortabele verwarming gewenst. Infrarood verwarmingen maken geen geluid. Een ander bijkomend voordeel is de luchtkwaliteit, die is bij infrarood verwarming namelijk een stuk beter. Dit heeft te maken met het feit dat er geen convectie ontstaat met een infrarood paneel, de lucht beweegt niet en wordt op een indirecte (in plaats van directe) manier verwarmd. Hierdoor heb je geen verplaatsing van stof en is de welbekende ‘droge lucht’ ten einde. Tot slot dan nog het comfort. 

Een gratis advies op maat?

Je bent van harte welkom in onze showroom, maar we komen ook gewoon op locatie langs. Het is uiteraard ook mogelijk om eerst online een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen!

Gratis offerte aanvragen

Bekijk de modellen in onze showroom

Offerte aanvragen