Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Infrarood verwarming woonkamer

De woonkamer is de ruimte waar we het meest aanwezig zijn. Dit betekent automatisch dat dit ook de ruimte is waar het meeste energie bespaard kan worden. Gelukkig biedt het Redwell assortiment tal van verschillende stijlvolle en efficiënte oplossingen waarmee infrarood verwarming zowel als hoofd- als bijverwarming toegepast kan worden. Energie besparen kan al met een enkel infrarood paneel of mobiele infrarood verwarming!

Laagdrempelig besparen met infrarood verwarming

Zoals eerder ook aangegeven is het met infrarood verwarming al mogelijk om met slechts één infrarood paneel of mobiele infrarood verwarming te besparen op het gasverbruik. Het is met infrarood verwarming namelijk ook heel goed mogelijk om gericht (en dus lokaal) te verwarmen. Hierdoor kan de algehele ruimtetemperatuur in de woonkamer teruggebracht worden, waardoor de CV minder hard hoeft te werken. Ook zien we dat onze klanten de stookperiode met de CV kunnen verkorten, omdat de infrarood verwarming in het vroege najaar of in het voorjaar voor voldoende comfort zorgt en de centrale verwarming niet nodig is. 

Woonkamer volledig met infrarood verwarmen

Een veelgestelde vraag is of onze infrarood panelen ook als hoofdverwarming in de woonkamer ingezet kunnen worden. Het antwoord op deze vraag is volmondig ja! Een goede infrarood verwarming heeft namelijk het vermogen om met stralingswarmte de massa, objecten en personen in de ruimte te verwarmen. Hierdoor warmt indirect ook de lucht op, wat zorgt voor een gelijkmatig comfort zonder koudere zones. Belangrijk is dat deze manier van verwarmen ook nog eens een stuk efficiënter is dan het verwarmen met een CV-ketel. Gemiddeld genomen moet gedacht worden aan een energiebesparing van 50% wanneer men overstapt op infrarood verwarming. 

Van bijverwarming naar hoofdverwarming

Gelukkig is het met infrarood verwarming heel goed mogelijk om het systeem stapsgewijs uit te breiden. Zo kunnen klanten ervoor kiezen om te starten met een enkele infrarood verwarming en het systeem kan vervolgens alsnog uitgebreid worden naar een volledige vervanging van de CV. Dit maakt een investering, ook in een enkele infrarood verwarming, altijd interessant.

Wand, plafond of verplaatsbare IR-verwarming?

Ons assortiment biedt veel verschillende mogelijkheden om de woonkamer mee te kunnen verwarmen. Zo is er keuze uit infrarood schilderijen, mobiele infrarood verwarming, infrarood spiegels of infrarood plafond panelen (ook met LED-verlichting). Er is niet per se één beste optie, onze adviseurs kijken altijd met de klant naar de meest efficiënte plek en proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de klant. Gelukkig komen we altijd tot een gewenste oplossing. In het geval van bijverwarming zien we dat klanten over het algemeen kiezen voor infrarood plafond panelen, vaak met LED-verlichting. Ook de mobiele infrarood verwarming zoals de Tower of Pipewave is populair omdat deze infrarood elementen niet geïnstalleerd hoeven te worden. Daarnaast kun je de Towers en Pipewaves ook op verschillende plekken plaatsen. In het geval van hoofdverwarming is het vooral belangrijk dat de panelen zo vrij mogelijk de ruimte kunnen aanstralen, zodat de ruimte efficiënt en gelijkmatig opgewarmd wordt. Dit kan in principe met iedere Redwell infrarood verwarming uit ons assortiment. Kom gerust langs om de mogelijkheden in onze showroom te bekijken!

Een gratis advies op maat?

Je bent van harte welkom in onze showroom, maar we komen ook gewoon op locatie langs. Het is uiteraard ook mogelijk om eerst online een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen!

Gratis offerte aanvragen

Bekijk de modellen in onze showroom

Offerte aanvragen