Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Infrarood verwarming keuken

In de keuken is er meestal weinig tot geen plek voor een radiator of is deze om esthetische redenen niet gewenst. Daarnaast is er in deze ruimte relatief weinig warmte gewenst, maar het is wel fijn als het mogelijk is om hier snel en efficiënt comfort te kunnen realiseren. Gelukkig biedt het Redwell assortiment voldoende infrarood verwarmingen voor in de keuken die opgaan in het interieur en snel en comfortabel de keuken verwarmen. 

Infrarood warmte van boven

Tijdens het verbouwen van de keuken moeten de radiatoren vaak plaatsmaken voor het ontwerp van de nieuwe keuken, maar ook in bestaande keukens is wandruimte vaak schaars. Hierdoor kiezen veel van onze klanten voor een onopvallend product uit ons brede assortiment: infrarood plafond panelen. Deze infrarood panelen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren (27 kleuropties), zowel hoekig als rond. Ook kunnen deze panelen met zowel directe als indirecte LED-verlichting uitgevoerd worden, wel zo handig als het paneel op de plek van een bestaande lamp moet komen te hangen.

Krijtbord of infrarood schilderij

Andere populaire opties qua infrarood verwarming in de keuken zijn onze infrarood panelen met afbeelding of de krijtborden. Beide type panelen hebben een dubbele functie en zullen in eerste instantie niet als verwarming opgemerkt worden. Op het infrarood schilderij kan letterlijk iedere afbeelding geprint worden, hierdoor is het mogelijk om een afbeelding te kiezen die matcht bij het design van de keuken. Het infrarood krijtbord kan overigens ook daadwerkelijk gebruikt worden om op te schrijven, maar doe dit wel alleen als dit infrarood paneel niet op volledige temperatuur werkt. 

Stil, comfortabel & zuinig

In de keuken is het vaak maar even nodig om wat extra te verwarmen. De opwarmtijd van ongeveer 10 minuten maakt onze infrarood verwarmingen dan ook uitermate geschikt om snel extra comfort te kunnen realiseren in de vorm van stralingswarmte. Vervolgens warmt het infrarood paneel ook de rest van de keuken op zodat het comfort gelijkmatig verdeeld is. Heeft de keuken een open verbinding met de woonkamer? Dan kan het aan te raden zijn om de keuken altijd op een bepaalde basistemperatuur te houden. Dit kan eenvoudig door een draadloze thermostaat op het IR-paneel toe te passen. Ook zijn onze infrarood verwarmingen erg zuinig. Wij verwarmen een gemiddelde keuken met zo’n 400 tot 800 Watt vermogen. Wij plaatsen dan ook minimaal de helft aan vermogen ten opzichte van elektrische radiatoren. Uiteraard kan een adviseur aangeven welk formaat paneel benodigd is voor de desbetreffende situatie. Dit kan via een online offerte aanvraag of tijdens een bezoek aan onze showroom. 

Een gratis advies op maat?

Je bent van harte welkom in onze showroom, maar we komen ook gewoon op locatie langs. Het is uiteraard ook mogelijk om eerst online een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen!

Gratis offerte aanvragen

Bekijk de modellen in onze showroom

Offerte aanvragen