Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Infrarood verwarming badkamer

De badkamer is een ruimte waar comfort en design erg belangrijk zijn. Het assortiment van Redwell biedt dan ook verschillende stijlvolle en efficiënte producten voor in de badkamer. Een handdoekdroger, infrarood spiegel of een infrarood paneel aan het plafond, het zijn allemaal uitstekende toepassingen als badkamer verwarming. Daarnaast zijn de infrarood wandpanelen gemakkelijk op afstand te bedienen met een app via WiFi. Hier dient wel de juiste thermostaat en gateway voor aangeschaft te worden.

Wat zijn extra voordelen van een infrarood paneel in de badkamer?

Een infrarood verwarming kan de badkamer flexibel en snel verwarmen. Zo hoeft de CV niet meer in actie te komen wanneer alleen de badkamer op dat moment een warmtewens heeft. Door deze manier van verwarmen kunt u eenvoudig energie besparen. Door de snelle opwarmtijd van de infrarood panelen (ca. 10 minuten) voelt de badkamer al snel lekker warm aan en is de CV dus niet meer nodig.

Infrarood verwarmen werkt anders dan verwarmen met een convector. Een reguliere convectie verwarming warmt de lucht op, tot de door u ingestelde temperatuur op de thermostaat. De infrarood panelen verwarmen de vloeren, wanden en objecten. De opgewarmde objecten warmen vervolgens weer de lucht op. Omdat de muren warmer zijn condenseert het vocht in de badkamer minder snel op de muren en zijn de muren bovendien sneller opgedroogd. Hierdoor is er minder risico op schimmelvorming op de muren en andere objecten in de badkamer. Ook als u niet kiest voor elektrische (vloer)verwarming zal uw vloer dankzij de infrarood panelen in de badkamer toch opwarmen. Wel zo prettig! 

Belangrijk is dus dat infraroodverwarming niet alleen een bijverwarming is en dus niet alleen de personen opwarmt. Infrarood panelen voor op de badkamer worden vaak voorzien van een thermostaat zodat de temperatuur op bijvoorbeeld 21 graden Celsius ingesteld kan worden. Het gebruik van een thermostaat zorgt voor een lager verbruik van elektriciteit en een aangenaam comfort.

Het is overigens heel goed mogelijk om de infrarood panelen zelf te monteren, bijvoorbeeld aan de muur of aan het plafond. De installatie aan de wand is het eenvoudigst.

De infrarood panelen voor in de badkamer zijn bovendien fraai ontworpen. Redwell biedt speciale infrarood verwarming voor in de badkamer aan die verwerkt is in onder meer handdoekdrogers en infrarood spiegels. Deze verwarmingen hebben een prachtig design en passen perfect in uw moderne badkamer.  Met de handdoekdroger is het mogelijk om handdoeken op te hangen om ze snel te laten drogen dankzij de infraroodstraling. Een spiegel infrarood verwarming zal bovendien nooit beslaan, ideaal voor een vochtige ruimte als de badkamer. De infrarood badkamer verwarmingen van Redwell zijn ook te verkrijgen met LED verlichting, de ideale oplossing voor iedere badkamer.  

Kunnen de infrarood panelen van Redwell voor op de badkamer goed tegen vocht?

Jazeker! De infrarood panelen van Redwell zijn niet alleen spatwaterdicht. Alle oppervlaktes zijn van roestvrij staal of glas gemaakt en kunnen dus niet roesten. Wanneer de panelen vast worden aangesloten is de waterdichtheid IP-65. De panelen kunnen dus uitstekend tegen vocht en kunnen naast de badkamer ook in andere vochtige ruimtes in huis toegepast worden.

IR verwarming voor de badkamer aanschaffen

U kunt bij Redwell een gratis offerte aanvragen waarin u meer informatie krijgt over de mogelijkheden. Hierboven ziet u onze producten die geschikt zijn voor de badkamer, zoals onze infrarood handdoek radiator en onze spiegel infrarood verwarming. Een verwarmingspaneel voor op de badkamer is altijd een goede keuze!

Voordelen infrarood verwarming in de badkamer

  • Duurzaam en milieuvriendelijk
  • Energie-efficiënt
  • Geen onderhoud
  • Goedkoopste alternatief CV-aardgas
  • Stralingswarmte, geen luchtverplaatsing

Waarom Redwell?

  • 120 maanden garantie
  • Advies op maat
  • Design
  • Kwaliteit uit Oostenrijk
  • Lange levensduur

Een gratis advies op maat?

Je bent van harte welkom in onze showroom, maar we komen ook gewoon op locatie langs. Het is uiteraard ook mogelijk om eerst online een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen!

Gratis offerte aanvragen

Bekijk de modellen in onze showroom

Offerte aanvragen