Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Direct een vraag?

Niek, adviseur

Algemeen

Hoe stuur je een infrarood paneel aan?

De aansturing van een infrarood paneel kan op verschillende manieren. Hierbij kan gedacht worden aan het aansturen via een wandschakelaar of afstandsbediening tot aansturing via een thermostaat en/of app. Een goede infrarood verwarming heeft het vermogen om indirect de lucht op te warmen, waardoor het gewoon mogelijk is om op basis van luchttemperatuur aan te sturen. Dit is dan ook direct de meest efficiëntie manier om een infrarood paneel aan te sturen. Uiteraard helpen onze adviseurs met het maken van de beste keuze.

Is de stralingswarmte van een infrarood verwarming schadelijk?

De stralingswarmte (IR-C) van onze infrarood verwarming is totaal onschadelijk. Zo straalt bijvoorbeeld een traditionele houtkachel of een gloeilamp ook stralingswarmte uit. Het verschil tussen de houtkachel en onze infrarood panelen zit hem natuurlijk in de opbouw en het feit dat deze op elektra werken. Omdat Redwell gezondheid en veiligheid ontzettend hoog in het vaandel heeft staan laten wij onze panelen ieder jaar keuren op de uitstoot van elektromagnetische straling door de International Society for Electrosmog Research (IGEF Ltd.). Met dit keurmerk tonen wij aan dat onze panelen geen tot minimaal elektromagnetische straling toevoegen in de ruimte waarin ze hangen. Zorgen zijn dus niet nodig!

Kan infrarood verwarming worden toegepast in een slecht geïsoleerde woning?

Redwell infrarood verwarming kan uitstekend worden toegepast in een slecht geïsoleerde woning! Sterker nog, Redwell infrarood verwarming presteert zelfs beter in een slecht geïsoleerde woning dan een CV-aardgas installatie of warmtepomp. Voor de toepassing van Redwell infrarood hoeft de woning dus niet te worden geïsoleerd. Dit komt, omdat de stralingswarmte van een Redwell infrarood paneel niet de lucht verwarmt, maar objecten in de desbetreffende omgeving. Dit resulteert in een beter binnenklimaat, voelt aangenamer aan en de warmte wordt niet beïnvloed door tocht.

Is infrarood verwarming gunstig in verbruik?
Met een Redwell infrarood verwarming kan men wel tot 30-50% besparen t.o.v een CV-aardgas installatie! Dit komt omdat Redwell infrarood verwarming de mogelijkheid biedt om elke ruimte apart te verwarmen, zodat er geen onnodige energie wordt verspild aan ruimtes die op dat moment helemaal niet verwarmd hoeven te worden.

Is de toepassing van infrarood verwarming duurzaam?
Infrarood verwarming is voor 100 % duurzaam indien gebruik wordt gemaakt van elektriciteit, afkomstig uit duurzame opwekking. Deze groene energie hoeft niet van eigen energieopwekking (zonnepanelen) afkomstig te zijn, maar kan ook voortkomen uit levering van groene energie van het energiebedrijf.

Kan infrarood verwarming als hoofdverwarming worden toegepast?
Redwell infrarood verwarming kan als hoofd- en bijverwarming worden toegepast. Niet alleen de gehele woning, maar ook een bepaalde ruimte, zoals een hobbykamer of badkamer, kan worden uitgerust met infrarood verwarming. Redwell infrarood verwarming kan daarmee de gehele bestaande verwarming vervangen. Ook kan ervoor gekozen worden om een bestaande verwarming in een ruimte aan te vullen met Redwell infrarood verwarming om zo sneller en beter te voldoen aan het gewenste warmtecomfort.

Kan infrarood verwarming CV-aardgas vervangen?

Redwell infrarood verwarming is meer dan geschikt om CV-aardgas te vervangen. Sterker nog, het is de beste manier om uw huis, bedrijfspand etc. te verwarmen. Indien u over gaat op Redwell infrarood verwarming zijn er nauwelijks aanpassingen nodig in bijvoorbeeld uw bestaande woning. Dit is ondenkbaar bij andere manieren van verwarmen. Vaak moet de woning of het pand dan geïsoleerd worden en moeten vloeren worden opengebroken om de aanwezige vloerverwarming te vervangen.

Is Redwell infrarood verwarming moeilijk te installeren?

Afhankelijk van de uiteindelijke keuze uit het omvangrijke Redwell-programma is de installatie niet meer dan een stekker in het stopcontact steken en montage (ophangen) van de panelen (4-6 schroeven).

Is infrarood verwarming duur in aanschaf?

Redwell infrarood verwarming is verreweg het voordeligste alternatief voor vervanging van CV-aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten van een warmtepomp zijn de kosten voor het plaatsen van zo’n warmtepomp ook niet gering. De kosten voor montage zijn bij Redwell minimaal.

Kan Redwell de panelen ook installeren?

Dat kan zeker! Wij hebben eigen installateurs in dienst die onze producten netjes en vakkundig bij ons klanten ophangen. Ook onze wederverkopers bieden de optie om te panelen te installeren. 

Hoe lang gaat de Redwell infrarood verwarming mee?

Een Redwell infrarood verwarming is een product dat geen problemen oplevert. Dit wordt vertaald  naar een volledige fabrieksgarantie van maar liefst 10 jaar. Dit komt omdat Redwell 18 jaar ervaring  heeft in het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige infrarood panelen. We zeggen dus dat een Redwell infrarood paneel minimaal 10 jaar mee gaat, maar de totale levensduur van dit paneel ligt een stuk hoger (gemiddeld minimaal 15 jaar). 


Moet ik mijn elektrische installatie aanpassen met infrarood verwarming?

Als u ervoor kiest om gedeeltelijk over te gaan op Redwell infrarood verwarming, zijn er hoogstwaarschijnlijk geen aanpassingen nodig op de elektrische installatie. Indien u ervoor kiest om volledig over te gaan op Redwell infrarood verwarming kunt u ervan uitgaan,dat er enige aanpassingen gedaan moeten worden in de groepenkast. Ook is het waarschijnlijk,dat de elektrische bedrading in uw huis uitgebreid zal moeten worden. Deze werkzaamheden en kosten staan echter in geen verhouding met hetgeen u kunt verwachten op het moment, dat de keuze valt op bijvoorbeeld een warmtepomp of warmte netten (stadsverwarming).

Kan ik ook mijn eigen afbeelding op een Redwell infrarood paneel laten drukken?

Ja, dit is zeker mogelijk! Het op het infrarood paneel printen van een afbeelding is een speciaal ontwikkeld proces dat zorgt voor een hoogwaardige kwaliteit. Dit betekent, dat de 10 jaar fabrieksgarantie ook geldt voor het kwaliteitsbehoud van de afbeelding. Een afbeelding kan bij aanschaf van een Redwell infrarood paneel gekozen worden, maar kan later niet gewijzigd worden, omdat deze dus geprint wordt.