Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Redwell bouwt aan een duurzame toekomst

30 maart 2023

Redwell bouwt aan een duurzame toekomst

Eindelijk is het zover! Donderdag 16 maart is de bouw van ons nieuwe bedrijfspand gestart. We smachten naar de extra ruimte, maar zullen voor nu nog een tijdje geduld moeten hebben. In dit artikel vertellen we graag wat meer over onze toekomstige locatie. 

Duurzaam gebouwd 

Als leverancier van een duurzaam verwarmingssysteem (infrarood verwarming) voelden wij ons verplicht ook na te denken over de footprint van ons nieuwe bedrijfspand. Traditioneel gezien bouwt men met beton en staal, maar dit is niet een duurzame manier van bouwen. Deze manier van bouwen (en productie van de materialen) gaat namelijk gepaard met veel CO2-uitstoot. Gelukkig kwam onze architect met een ander idee: CLT-bouw oftewel bouwen met Cross-Laminated Timber (hout). Maar waarom is dat dan duurzaam? Bomen nemen natuurlijk CO2 op. Wanneer je met dit hout bouwt komt de opgenomen CO2 niet meer vrij. Het is dan wel zaak om te zorgen dat er vervolgens weer nieuwe bomen geplant worden zodat je deze cyclus in stand kunt houden. 

Ook aan de binnenkant is nagedacht over duurzaamheid. In de inrichting van ons nieuwe bedrijfspand (inclusief binnenwanden) gaat zoveel mogelijk gebruikgemaakt worden van circulaire en duurzame materialen. 

Een grote showroom en meer kantoorruimte

Eén van de hoofdwensen voor ons nieuwe bedrijfspand (naast meer kantoorruimte) was een grotere showroom. In de nieuwe situatie krijgen we een showroom van 200m2. Hier kunnen in de toekomst onze klanten en wederverkopers de verstrekkende mogelijkheden nog beter ervaren en uiteraard zien. Meer opslag en een grotere werkplaats is uiteraard ook een welkome verbetering. 

Blijven wij in Waddinxveen?

Jazeker! We blijven zelfs op hetzelfde bedrijventerrein, alleen dan op een zichtlocatie. We schuiven hemelsbreed slechts een paar honderd meter op. Naar verwachting is de bouw van ons nieuwe bedrijfspand in februari klaar. Tussentijds zullen wij foto’s plaatsen van de voortgang op social media kanalen. 

Bent u nu al benieuwd naar de mogelijkheden van infrarood verwarming en wilt u onze infrarood verwarmingen ervaren? Dan kunt u uiteraard ook nu al terecht bij ons in de showroom! U kunt een afspraak maken of gewoon langskomen op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Afspraak maken