Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Koppelen wellBASIC met ontvanger

Tips vooraf

Zorg dat de ontvanger aangesloten is in het geval van de wellCONNECT 2 of in het stopcontact zit in het geval van de wellPLUG 2. In een aparte video tonen wij hoe de wellCONNECT 2 moet worden aangesloten. Houd ook een platte schroevendraaier bij de hand.

Uitleg/handelingen koppelen eerste ontvanger

 1. Haal de thermostaat uit de verpakking en verwijder de achterkant van de thermostaat door het lipje in de sleuf aan de onderzijde van de wellBasic in de duwen met een schroevendraaier. Door het lipje in te duwen komt de achterzijde los. 
 2. Plaats de meegeleverde batterijen in de wellBASIC en klik de achterzijde weer vast. De thermostaat schakelt automatisch in.
 3. Pak nu de nu wellCONNECT 2 of de wellPLUG 2 erbij. We laten van beide ontvangers zien hoe deze in de verbindingsmodus gezet moeten worden. 
 4. Als eerste de wellCONNECT 2. Druk de knop aan de bovenzijde van de ontvanger voor 3 seconden in zodat het lampje naast de antenne gaat knipperen.
 5. De wellPLUG 2 zet je in verbindingsmodus door de knop aan de voorzijde voor wederom 3 seconden ingedrukt te houden. Als het lampje boven de knop gaat knipperen staat de wellPLUG 2 in verbindingsmodus. 
 6. Pak nu de wellBASIC er weer bij. Als het goed is staat de temperatuur nu in beeld. Druk een willekeurige knop in zodat ‘F01’ in het display verschijnt. 
 7. Druk nu op OK zodat er ’00’ in het display verschijnt.  
 8. Houd nu OK 5 seconden ingedrukt zodat de cijfers gaan knipperen. 
 9. Als de ontvanger gevonden is verschijnen de cijfers ’01' knipperend in beeld. Wanneer het knipperen is opgehouden bevestig je weer met OK. 
 10. Nu verschijnt de tekst ‘Loc’ knipperend in beeld. Opnieuw moet OK ingedrukt worden om te bevestigen. 
 11. Je kan nu met de twee linkerknoppen door middel van + en - het vermogen van uw infrarood verwarming instellen. Zo kan de thermostaat bijhouden hoeveel er wordt verbruikt. 
 12. Wanneer het juiste vermogen is ingesteld bevestig je voor de laatste keer met OK. De ontvanger is nu gekoppeld en de thermostaat is uitgeschakeld. Met de rechterknop kan je de thermostaat inschakelen. Het is nu mogelijk om de temperatuur handmatig in de stellen. Na een aantal seconden gaat de thermostaat in stand-by modus. Om de thermostaat hier uit te halen moet één van de drie linkerknoppen ingedrukt worden. Het instellen van de temperatuur kan vervolgens met de twee linkerknoppen (+ en -). De gemeten ruimtetemperatuur, het verbruik en de luchtvochtigheid kan je bekijken door de informatie knop (i) 1, 2 of 3 keer in te drukken wanneer de thermostaat uit de stand-by modus is gehaald. 

Koppelen meerdere ontvangers

 1. Voor het koppelen van meerdere ontvangers moet je zorgen dat de thermostaat staat uitgeschakeld (tonen op beeld). Het is belangrijk dat je de volgende stap direct na het uitschakelen van de wellBASIC uitvoert. De ‘i’ onderin het scherm moet namelijk in beeld staan, anders kan de koppeling niet uitgevoerd worden. 
 2. Druk nu de twee linkerknoppen gelijktijdig voor 5 seconden in. Er verschijnt ‘F01’ in beeld. 
 3. Druk nu op OK zodat er ’01’ in het display verschijnt. Bij het koppelen van iedere extra ontvanger loopt dit getal op. 
 4. Houd nu OK 5 seconden ingedrukt zodat de cijfers gaan knipperen. 
 5. Als de ontvanger gevonden is verschijnen de cijfers ’01’ knipperend in beeld. Wanneer het knipperen is opgehouden bevestig je wederom met OK. 
 6. Nu verschijnt de tekst ‘Loc’ knipperend in beeld. Weer moet OK ingedrukt worden om te bevestigen. 
 7. Je kan nu met de twee linkerknoppen door middel van + en - het vermogen van uw infrarood verwarming instellen. Zo kan de thermostaat bijhouden hoeveel er wordt verbruikt. 
 8. Wanneer het juiste vermogen is ingesteld bevestig je voor de laatste keer met OK. De ontvanger is nu gekoppeld en de thermostaat is uitgeschakeld.

Terug naar overzicht