Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Verwarmingsoplossingen binnen een verbouwing

16 juni 2021

Verwarmingsoplossingen binnen een verbouwing

Tijdens veel verbouwingen zorgt de aanwezige verwarming voor een lastige uitdaging. In het geval van bijvoorbeeld een uitbouw moeten radiatoren vaak verwijderd worden of is het lastig en erg kostbaar om de vloerverwarming door te trekken. Het plaatsen van een nieuwe pui met ramen van boven tot onder of het plaatsen van een nieuwe keuken is vaak ook een reden waarom radiatoren moeten wijken. Gelukkig is er in het geval van infrarood verwarming geen uitdaging aan de orde. Hoe en wat leggen wij in dit artikel aan u uit.

Slechts een stroompunt

De reden dat infrarood verwarming zo eenvoudig toepasbaar is heeft te maken met het feit dat er slechts een standaard stroompunt nodig is om een infrarood verwarming op aan te kunnen sluiten. Daarnaast is een stroompunt veel eenvoudiger te realiseren mocht deze niet aanwezig of beschikbaar zijn. Ook niet onbelangrijk: de plaatsing van een infrarood verwarming is flexibeler of in sommige gevallen niet aan de orde. Het Redwell assortimenten biedt namelijk ook verschillende mobiele infrarood verwarmingen. Ook is men niet gebonden aan de positionering onder het raam wat bij een radiator vaak van essentieel belang is. 

Elektrisch verwarmen duur?

Vaak zijn mensen bang dat elektrisch verwarmen duur is. Echter is dat bij infrarood verwarming totaal niet aan de orde. Het verwarmen met infrarood stralingswarmte zorgt voor een beter  en gelijkmatig comfort, maar door deze werking ook voor een lager energieverbruik. Er is met infrarood verwarming namelijk veel minder vermogen nodig om een ruimte te kunnen verwarmen dan met bijvoorbeeld een (elektrische) radiator of vloerverwarming. De warmte verliezen zijn nauwelijks aan de orde, daar waar dit wel het geval is bij warme lucht. De flexibele schakeling zorgt ervoor dat er optimaal ingespeeld kan worden op de warmtebehoefte, hetgeen weer niet mogelijk is met een vloerverwarming.

Ik wil een advies!

Uiteraard kunnen wij u op vrijblijvende basis adviseren. Dit kan op basis van een offerteaanvraag, maar ook tijdens een bezoek aan onze showroom. De showroom kan zonder afspraak bezocht worden, maar het maken van een afspraak kan wel aan te raden zijn in het geval u er zeker van wilt zijn dat een adviseur voldoende tijd heeft.

Offerte aanvragen

Productoverzicht