Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Traditionele CV-ketel verdwijnt

21 september 2018

Traditionele CV-ketel verdwijnt

De laatste dagen is er veel commotie ontstaan over berichten dat de tradiotionele CV-ketel vanaf 2021 mogelijk in de ban gaat.

Als alternatief hiervoor wordt naast een hybride- en de volledige elektrische warmtepomp ook infrarood verwarming vermeld. Duidelijk blijkt ook uit de berichten dat degene die deze nieuwsberichten heeft geschreven nog maar over weinig informatie c.q. ervaring beschikt met betrekking tot de toepassing van infrarood als hoofd- of bijverwarming.

In het geval van een (hybride) warmtepomp wordt wel gesproken over enorme aanschaf- en installatiekosten. In een nieuwsbericht van het ad d.d. 28-03-2018, zie link: https://www.ad.nl/economie/cv-ketel-in-de-ban-wat-gaat-u-dat-kosten~a366b5e2/ , spreekt men niet direct over ir-verwarming maar rept men over een elektrische CV.

Bij een nieuwsbericht van de NOS van 29-03-2018, zie link: https://nos.nl/artikel/2224736-mijn-cv-ketel-vervangen-door-een-warmtepomp-daar-heb-ik-geen-geld-voor.htmlheeft men het wel over infrarood-verwarming maar spreekt met over een toepassing van infrarood alleen in goed geïsoleerde woningen. In hetzelfde NOS artikel wordt verteld dat men niet over informatie beschikt m.b.t. besparing met en levensduur van ir-panelen.

Ongelofelijk dat juist aan de vooravond van zo’n ingrijpende omslag in de wereld van verwarmen men in Nederland zo summier bericht over infrarood verwarming. Infrarood verwarming wordt al tientallen jaren grootschalig toegepast in het buitenland En infrarood verwarming bestaat al veel langer dan (hybride) warmtepompen.

Hieronder enkele voordelen van infrarood:

  • Infrarood-panelen zijn het goedkoopste alternatief van de traditionele CV-installaties
  • Infrarood-panelen zijn juist ook geschikt voor slecht geïsoleerde woningen
  • Met infrarood-panelen kan je juist ook besparen in energieverbruik t.o.v. traditionele CV-installaties Infrarood-panelen hebben een levensduur langer dan 15 jaar (niet voor niets geeft Redwell een garantie af van 120 maanden).
  • Infrarood-panelen behoeven geen enkel onderhoud.
  • Infrarood-panelen zijn tevens de meest duurzame oplossing mits de elektriciteit afkomstig is uit duurzame energiebronnen. Deze duurzame energie behoeft niet afkomstig te zijn van eigen zonnepanelen maar kan geleverd worden door de elektriciteitsleverancier.
  • De toepassing van infrarood-panelen geven geen geluidsoverlast
  • Installatiekosten zijn bij infrarood-verwarming het laagst t.o.v. (hybride) warmtepompen.

Kortom genoeg punten om infrarood als hoofd- of bijverwarming serieus te nemen!

Het Redwell Team!