Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Renovaties: kies ik voor aardgasvrij?

05 mei 2023

Renovaties: kies ik voor aardgasvrij?

Veel consumenten die aan het renoveren zijn staan voor de vraag: ga ik meteen voor aardgasvrij of hou ik het bij isoleren en/of zonnepanelen? Gevoelsmatig komt er namelijk veel kijken bij een stap naar aardgasvrij verwarmen, maar dit hoeft in de praktijk helemaal niet zo te zijn. In dit artikel leggen wij uit wat de mogelijkheden met infrarood verwarming zijn.

Ook als hoofdverwarming?

Een veelgestelde vraag is of Redwell infrarood verwarming ook als een volwaardige hoofdverwarming toegepast kan worden. Het antwoord op deze vraag is volmondig ja! Een goede infrarood verwarming heeft namelijk het vermogen om met stralingswarmte de massa (bijv. vloer, wanden of plafond) in de ruimte op te warmen. De opgewarmde massa geeft de warmte vervolgens weer vertraagd af aan de ruimte waardoor indirect warme lucht ontstaat. Een goede infrarood verwarming verwarmt een ruimte dus egaal op, maar ook energie-efficiënt. Gemiddeld genomen levert het verwarmen met infrarood een besparing van zo’n 30-50% op ten opzichte van een CV-installatie.

Eenvoudig geïnstalleerd

Anders dan bij een (hybride)warmtepomp of airco kan infrarood verwarming heel eenvoudig geplaatst worden. Er is niet heel veel meer nodig dan een standaard stroompunt en eventueel een extra groep voor bijvoorbeeld een woonkamer (in het geval van hoofdverwarming). Het is daarnaast ook mogelijk om de stap naar aardgasvrij gefaseerd te doen. Zo kun je tijdens het verbouwen wel al rekening houden met het realiseren van stroompunten op de juiste plaats, zodat eventueel een deel van de panelen pas op een later moment aangeschaft kan worden. Los van het gegeven dat wij of onze dealers de installatie van de panelen kunnen uitvoeren, is het in veel gevallen ook heel goed mogelijk om dit zelf uit te voeren. Daarnaast biedt het Redwell assortiment ook veel verschillende modellen mobiele infrarood verwarming die niet geïnstalleerd hoeven te worden. Eenvoudiger kan verduurzamen eigenlijk niet. 

Voor de winter van het gas

Gezien de huidige levertijden is het uitstekend mogelijk om voor komende winter (gedeeltelijk of volledig) over te schakeling op infrarood verwarming. Zo is het standaard paneel (WE-Line serie) gewoon uit voorraad leverbaar. Dit geldt ook voor een groot aantal verplaatsbare modellen zoals de Tower en Pipewave, maar ook voor de infrarood badkamerspiegels en infrarood handdoekdrogers. Panelen met eigen afbeelding en andere speciale bestellingen hebben momenteel een levertijd van 4-6 weken. Wel raden wij aan om er tijdig bij te zijn, de agenda loopt tegen augustus in rap tempo vol. Interesse? Iedereen is uiteraard van harte welkom in één van onze showrooms voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ook is het mogelijk om hier de warmte van Redwell te ervaren. 

Afspraak maken