Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Overcapaciteit met de zonnepanelen

02 juli 2021

Overcapaciteit met de zonnepanelen

In veel situaties heeft men een overcapaciteit met de zonnepanelen. Dit overschot in zelf opgewekte energie kan uitstekend ingezet worden voor het verwarmen met infrarood verwarming. Zo is het niet alleen voordeliger om eigen stroom op te gebruiken in plaats van op jaarbasis terug te televeren, maar bespaart men op deze wijze ook direct op het aardgasverbruik. Een win-win situatie dus! 

Waar liggen kansen?

Het is met infrarood verwarming mogelijk om zeer laagdrempelig te starten. Zo kan er begonnen worden met de toepassing als bijverwarming in bijvoorbeeld de woonkamer of kan men starten met het volledig verwarmen van een badkamer, slaapkamer of studeerkamer. Deze ruimtes kunnen in bijna alle gevallen met slechts een enkel infrarood paneel verwarmd worden. De werking van infrarood verwarming resulteert overigens in het gegeven dat met infrarood verwarming veel minder vermogen nodig is om een ruimte te kunnen verwarmen dan dat bijvoorbeeld bij een (elektrische) radiator het geval is.

Eenvoudige plaatsing

Het installeren van een infrarood paneel is in veel gevallen bijna kinderlijk eenvoudig. Bij ieder Redwell paneel leveren wij standaard een boormal bij. Op deze mal staan alle boorpunten afgetekend. Het is dan eigenlijk ook alleen een kwestie van de boormal recht hangen en boren maar! Veel van onze klanten kiezen er dan ook voor om een infrarood paneel zelf te plaatsen. Verder is er alleen een stroompunt benodigd, bij voorkeur enigszins in de buurt van het paneel.  

Hoeveel vermogen?

Het benodigde vermogen dat toegepast dient te worden verschilt per situatie. Zo houden wij in onze adviezen rekening met de afmetingen van een ruimte, de mate van isolatie, maar ook of infrarood verwarming als hoofd- of bijverwarming toegepast zal worden. Echter kunnen wij wel aangeven wat we gemiddeld qua vermogen toepassen in verschillende situatie:

  • Bijverwarming woonkamer: 600 tot 1.100 Watt
  • Hoofdverwarming badkamer: 350 tot 900 Watt
  • Hoofdverwarming slaapkamers: 420 tot 1.100 Watt
  • Hoofdverwarming studeerkamer: 420 tot 900 Watt

Uiteraard kan een adviseur u op vrijblijvende basis voorzien van een advies en bijbehorende offerte. Een offerte aanvraag kan eenvoudig gedaan worden via de knoppen onderaan dit artikel.

Indien gewenst kunt ook de warmte van onze infrarood verwarming ervaren in de showroom in Waddinxveen of in de showroom bij één van onze dealers.

Offerte aanvragen Productoverzicht