Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Infrarood verwarming op de badkamer

20 april 2020

Infrarood verwarming op de badkamer

Vaak is het efficiënt verwarmen van de badkamer nogal een uitdaging. Vloerverwarming is traag en om de radiator in de badkamer in te schakelen, moet de hele CV in actie komen. Allemaal niet heel efficiënt. Met infrarood verwarming van Redwell zijn deze problemen niet aan de orde. Waarom? Dat leggen wij u graag in dit artikel uit!

Hoe werkt het?

Zoals u misschien al wist, produceren onze infrarood verwarmingen de lange golf infrarood straling (IR-C). Deze warmtestraling zorgt ervoor dat de omgeving (wanden, vloer en objecten in de ruimte) opgewarmd worden. Een koude vloer is dan ook einde verhaal.

Door de vlotte opwarmtijd van de infrarood panelen (ca. 10 minuten) is er al snel comfort in de vorm van warmtestraling te ervaren. Hierdoor hoeft niet direct de hele ruimte op temperatuur te zijn om toch al comfortabel in de badkamer te kunnen verblijven. De aparte thermostaat voor de badkamer zorgt ervoor dat de ingestelde ruimtetemperatuur nauwkeurig aangehouden wordt, onafhankelijk van de andere ruimtes in de woning. Heeft u een vast ritme? In de thermostaat kan ook een klokprogramma ingesteld worden, zodat de badkamer altijd warm is op de door u gewenste momenten.

Naast de snelle opwarmtijd en het comfort van de warmtestraling heeft een infrarood paneel op de badkamer ook een ander voordeel. Doordat het paneel de ruimte droogt, heeft u veel minder last van vochtvorming in de badkamer. De kans op schimmel is dan ook minimaal. Om schimmelvorming tegen te willen gaan is het wel noodzakelijk om een goede basistemperatuur in de badkamer aan te houden.

Toepassingen

Het Redwell assortiment biedt tal van verschillende stijlvolle en efficiënte toepassingen met een dubbele functie. Zo kunt u denken aan een handdoekdroger, spiegel of een (glazen) paneel met eigen afbeelding. Beperkte ruimte aan de wand? Dan zijn de WE-Line panelen of de Round panelen ook een interessante optie. Deze panelen zijn namelijk geschikt voor plafondmontage. Nieuwsgierig naar hoe deze toepassingen eruit zien?

Praktijkvoorbeelden:

Meer bekijken: https://www.redwellinfraroodverwarming.nl/ruimtes/infrarood-verwarming-badkamer/