Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Infrarood als hoofdverwarming?

06 juni 2019

Infrarood als hoofdverwarming?

Kan infrarood verwarming van Redwell als hoofdverwarming toegepast worden? Dat is een vraag die wij vaak ontvangen. Het antwoord erop is: Ja! Infrarood verwarming van Redwell is een uitstekende manier om als hoofdverwarming toe te passen. Maar waarom dan? Op die vraag gaan we in dit artikel dieper in.

Vaak heerst het vooroordeel dat je enkel warmte ervaart wanneer je direct onder een infrarood paneel zit. Echter is dit afhankelijk van de toepassing. Indien een ruimte uitgerust is met voldoende vermogen om de ruimte te kunnen verwarmen, gaat uiteindelijk de hele ruimte een gelijkmatige ruimtetemperatuur aannemen. Na het inschakelen van het infrarood verwarmingssysteem is de stralingswarmte al na tien minuten te ervaren. De hele ruimte is na ongeveer een half uur op temperatuur, ook op de plekken waar geen infrarood paneel in de buurt hangt. Dit komt doordat de wanden, vloer en objecten de infraroodwarmte opslaan en weer uitstralen aan de ruimte. Hierdoor ontstaat een gelijkmatig warmtebeeld in de ruimte.

Naast toepassing als hoofdverwarming kan infrarood verwarming ook heel goed worden toegepast als bijverwarming. De infrarood verwarming kan de bestaande verwarming aanvullen op plekken waar deze tekortschiet. Daarentegen kan infrarood, toegepast als bijverwarming, ook zorgen voor een vermindering in de stookkosten van aardgas. Dit kan bijvoorbeeld door een infrarood paneel in/boven de zithoek te plaatsen. Hierdoor is het mogelijk om snel en gericht warmte te leveren zonder dat de CV-installatie in actie hoeft te komen. Warmte, daar waar warmte gewenst is. Een ander voordeel is de mogelijkheid om het systeem naar eigen tempo uit te breiden. Hierdoor kunnen klanten kiezen om te starten met één infrarood paneel en vervolgens uitbreiden naar een systeem waarin infrarood verwarming van Redwell toegepast is als hoofdverwarming.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op. Het team staat voor u klaar!