Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Wat is IR-verwarming?

Infraroodverwarming

Het verwarmingssysteem van de toekomst!

Infrarood verwarming is een verwarmingssysteem dat zowel als hoofd- en bijverwarming toegepast kan worden. Infrarood verwarmingen maken gebruik van de lange golf infraroodstraling (IR-C) en verwarmen hier de omgeving, personen, objecten en indirect de lucht, mee op.

Naast het argument dat u met infrarood verwarming veel energie kunt besparen, heeft IR- verwarming van Redwell nog tal van andere voordelen. Hierbij kunt u denken aan een eenvoudige installatie, levenslange vrijstelling van onderhoud, flexibele montage en een toonaangevend design. Alle infrarood panelen van Redwell zijn zo geconstrueerd dat deze aan iedere wand en aan ieder plafond bevestigd kunnen worden. De enige vereiste is een wandcontactdoos of stroomaansluiting.

Infrarood verwarming kan dan ook in bijna alle situaties worden toegepast, van goed geïsoleerde omgevingen tot slecht geïsoleerde omgevingen. Het brede productassortiment van Redwell biedt een enorme speelruimte die aansluit op de individuele wensen en behoeften van de eindgebruiker. Zo kan bij Redwell een verwarming ook een schilderij zijn, maar bijvoorbeeld ook een spiegel, handdoekdroger of verplaatsbare zuil. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Maar hoe werkt infrarood verwarming nou eigenlijk?

Werkingsprincipe